Pagina's

woensdag 11 september 2013

DO-IT-YOURSELF: Teken een dromenvanger op basic canvas tas!

Deze keer laat Hi Gorgeous, dé website waar je terecht kunt voor allemaal super leuke do-it-yourselfs, zien hoe je op een simpele manier je canvas tas kunt sieren! Teken er een leuke dromenvanger op; je zult zien dat het helemaal niet moeilijk is wanneer je onderstaande stappen volgt. Het resultaat is een goedkope it-bag die je outfit compleet maakt! Het is de perfecte festival eyecatcher.

tas eindresultaat diy
 

Benodigdheden:
- Canvas tas
- Potlood
- Papier
- Schaar
- Textielstift (of verf)
- Liniaal
 
Zoek iets ronds zoals een vaas of bord met de juiste grote. Omdat we niet willen gummen op de tas is het belangrijk dat we ons eerst goed voorbereiden op papier. We trekken het rondje dus ook over op papier.
 
Zoek iets ronds zoals een vaas of bord met de juiste grote. Omdat we niet willen gummen op de tas is het belangrijk dat we ons eerst goed voorbereiden op papier. We trekken het rondje dus ook over op papier.
 
cirkel op papier higorgeous diy
 
cirkel opmeten diy
 
Meet op hoe groot de cirkel is zodat je precies het midden kunt bepalen.
 
traan tekenen diy
 
Teken vervolgens een traan vorm tussen het midden en de bovenkant van de cirkel. Dit wordt de basis voor de binnenkant van de dromenvanger.
 
traan dubbelvouwen en uitknippen
 
Vouw de traan dubbel en knip deze uit. Je weet nu zeker dat beide kanten gelijk zijn.
 
traan dubbelvouwen
 
rondje overtrekken canvas diy
 
Trek het rondje nu ook over op de canvas tas (met potlood).
 
puntjes zetten cirkel diy
 
Zet puntjes op de cirkelrand aan de onderkant, bovenkant, zijkanten en daar tussen in. Je krijgt nu 8 gelijk verdeelde puntjes in je cirkel.
 
traan overtrekken
 
Leg de onderkant van de traan in het midden van de cirkel en de bovenkant tegen een punt aan. Trek de traan over en herhaal dit met alle puntjes.
 
diy veren tekenen
 
Teken nu drie veren op papier. Je kunt op internet kijken voor voorbeelden.
 
veren op canvas tekenen
 
Tevreden over de vorm van je veren? Trek ze dan nu met potlood over op de canvastas en maak opnieuw de patronen in de veren.
 
textielstift overtrekken diy
 
Als alles op je tas is getekend, kun je de lijntjes overtrekken met textielstift. Je kunt ook textielverf gebruiken, maar dat wordt snel knoeien en je kunt er niet zo precies mee werken als je geen schildertalenten bezit.
 
kraaltjes tekenen diy
 
Tot slot maak je het geheel af met wat getekende kraaltjes (stipjes) in de touwtjes van de dromenvanger en je tas is af!
 
En je superleuke tas is klaar!
 
En je superleuke tas is klaar!
 
Gaan jullie hem maken? Als ik binnenkort een canvas tas heb gekocht ga ik het zeker proberen! :)
 
XOXO Maike


1 opmerking:

Anoniem zei

Woow super mooi gedaan!