Pagina's

vrijdag 5 april 2013

TRENDYSTYLE; modetrends lente & zomer 2013

Ik heb van alles verzameld voor de nieuwe modetrends van lente & zomer 2013! Van Denim tot schattige jurkjes, alles kun je hier lezen! Zelf vind ik het altijd wel fijn om te weten wat in en uit is, en een beetje bij te zijn. Dus weet je nog niet zeker wat je moet in slaan voor de komende periode? Lees dan mee!

trends
 

Denim trends 2013
De spijkertrends op een rijtje
 
Aan het begin van een nieuw seizoen is het elke keer weer spannend om te weten wat er op het gebied van de denim gaande is. Karakteristiek voor dit seizoen zijn vooral de combinaties van verschillende denim kleuren in één enkel kledingstuk en de cropped skinny jeans.
Ik zet de denim trends voor lente en zomer 2013 voor je op een rijtje.
Spijkerjacks
De favoriet voor dit seizoen is het 'biker jack' in denim. Met schuine overslag en zelfs met rits. Je draagt 'm heel stoer met skinny pants. Of over een maxi dress, een geliefde look voor naar popconcerten.
Spijkershorts en spijkerrokjes
Spijkershorts zijn bepaald geen nieuwigheid. Elk seizoen doen ze weer mee. En het spijkerrokje is ook weer terug. Kort en sexy, of juist uitwaaierend en een beetje boho.
Denim trends lente zomer 2013
Skinny jeans en spijkergilet bij Just Cavalli
Klik hier voor meer foto's van deze show
Denim trends lente zomer 2013
Spijkershorts en skinny jeans op de catwalk van Dsquared2.
Klik hier voor meer foto's van deze show
Denim trends lente zomer 2013
Links: romantisch spijkerjurkje met sexy laarzen, rechts skinny jeans
Spijkerbloezen en bloezen in chambray
Spijkerbloezen draag je dit seizoen op shorts, op een spijkerbroek maar ook op een klassieke bandplooibroek. Mijn favoriet is de blousons in chambray, heerlijk zacht en zo mooi dat ze geschikt zijn voor zo ongeveer elke gelegenheid.
Two-toned denim en patchwork
Een trend die karakteristiek is voor dit seizoen is de combinatie van verschillende kleuren denim-blauw in één enkel kledingstuk. Spijkerbloezen hebben opgestikte zakken of schouders in een andere blauwtint. Ook spijkerbroeken zijn verrijkt met patchwork.

Two toned denim is dé trend voor lente zomer 2013
Spijker overalls
Kort of lang, het maakt niet uit. De spijker overall is nog steeds een hot item. Een topper onder de jongeren.
Skinny jeans en baggy broeken
De 'nieuwe' skinny jeans is korter dan voorheen en laat de enkels vrij. Dit soort broeken zijn heel sexy met een mooi hakje eronder maar kunnen ook zeker met trainers of sneakers worden gedragen. Onze favoriet is echter het baggy model met opgerolde pijpen zoals op de foto's hieronder. Superchic met een paar hoge hakken en een mooie blazer.
Denim trends lente zomer 2013
Baggy jeans met opgerolde broekspijpen
Denim trends lente zomer 2013
Spijkerbroek met gaten gespot tijdens de Paris Fashion Week
Strepen en sorbetkleurtjes
Het kon niet uitblijven. Strepen en sorbetkleurtjes veroveren de mode en ook het spijkergoed. De zoet gekleurde skinny jeans zijn echte snoepjes. En spijkerbroeken met strepen zijn weer eens iets anders.
Van chambray tot vintage look
De spijkergoed-mood loopt dit seizoen uiteen van ultrasexy tot ultrachic. Van cool tot geraffineerd. Spijkerbroeken met gaten en een vintage look worden afgewisseld door keurige chambray blousons en gesofistikeerde spijkerjurkjes met openwerkingen en borduursels. Het spijkergoed van dit seizoen is voor iedereen en voor elke leeftijd!
Denim trends lente zomer 2013
Spijkerjurkje met openwerkingen op de catwalk van Vanessa Bruno lente zomer 2013
 
Snoep- en nougatkleuren, sorbettinten
Modekleuren om je vingers bij af te likken
 
Gewoonlijk komt de nieuwe mode in het voorjaar in zachte tinten. Pastels, huidkleuren, beige. Pas tegen de zomer komen de felle kleuren in beeld. Dit voorjaar kunnen we echter direct al genieten van wat meer uitgesproken kleuren. De gebruikelijke pastels zijn dit jaar net wat zoeter, net wat 'lekkerder'. Je zou ze kunnen omschrijven als 'snoepkleuren', 'nougatkleuren' en 'sorbettinten'.
Het zijn de zachte tinten van een taartversiering, van gekleurd glazuur, van zachtroze nougat en van citroen- en mandarijnsorbet. Al deze kleurtjes worden gecombineerd met elkaar en met zachte beigetinten. Het effect is heel bijzonder en vernieuwend. Ik zag dit soort kleurcombinaties bij ontwerpers als Roberto Cavalli en Antonio Marras. Bekijk de foto's hieronder maar eens en ga er dan mee aan de slag.
Tip: de sorbet- en snoeptinten zijn heel mooi als je er een felroze of neonroze kleuraccent bij haalt (bijvoorbeeld een ceintuur in één van die kleuren). Dé trend voor dit voorjaar!
Modekleuren lente 2013
Antonio Marras lente zomer 2013
Modekleuren lente 2013
Anteprima lente zomer 2013
Modekleuren lente 2013
Roberto Cavalli lente zomer 2013
Modekleuren lente 2013
Antonio Marras lente zomer 2013
Modekleuren lente 2013
Byblos lente zomer 2013
Modekleuren lente 2013
Blumarine lente zomer 2013

Modetrends lente zomer 2013: metallics
Metallics in geel, groen, blauw, roze en oranje zijn dé trend

Gekleurde metallics zijn voor lente zomer 2013 helemaal in de mode. Van zilver en goud breiden we onze fonkelende garderobe uit met blinkend geel, roze, blauw en groen. Vooral Burberry ging aan de haal met deze trend. Christopher Bailey ziet dames én heren het komende seizoen in trenchcoats met de kleurtjes van traditionele chocoladewikkels. Maar het zijn vooral de accessoires waarmee je je look snel kunt updaten. Kijk eens uit naar een metallic groene tas. Of een paar metallic roze schoenen. Wil je het bescheidener houden dan ga je enkel voor een ceintuur. En eigenlijk is je look pas helemaal af als je er dan ook nog een zonnebril met gekleurde spiegelglazen bij draagt. Blinkende accessoires in kleur staan nu meteen al goed maar combineer je ze met een felgekleurde print dan ben je helemaal trendy. Bekijk de foto's hieronder maar eens.

Metallics mode

Metallics mode


 
Groot mode alfabet 2013, mode-ABC

De modetrends voor voorjaar 2013 van A tot Z. Een voorproefje van de trends. Om alvast in de mood te komen. De mode voor zomer 2013 is vrouwelijk, chic en geraffineerd. Het is een mode waarin zelfs materialen als leer en leren details oneindig gesofistikeerd zijn. Een opvallende trend zijn de grote volumes en ronde schouders met boleroachtige vormen. Wit is natuurlijk een belangrijke speler, maar verder gaan we ook veel uitgesproken kleuren -van smaragdgroen tot dieprood en oranje - zien. Het meest opvallend zijn echter de sorbettinten (om op te eten!) en zoet gekleurde metallics die doen denken aan de bonbonwikkels van weleer.
Op deze pagina: modetrends A tot en met L
A van A-lijn
Elke keer komt de A-lijn weer terug in de mode. Ook dit jaar is dit model weer van de partij. En wij zijn er blij mee want deze vorm is perfect om vetrolletjes en kilootjes teveel te camoufleren.
B van Bolero, Bloemenprints, Bouclé
De B is een populaire letter : We kunnen er verschillende trends onder schuiven. Allereerst is daar de 'bolero'. Denk daarbij niet aan een bolerootje op zich maar vooral aan de vorm die terug komt in jasjes en jurken waarbij vooral de schouders rond en breed zijn. De bolero vorm was onder meer bij Chanel te zien. De 'B' is ook van bloemenprints die - zoals het in het warme seizoen betaamt - weer volop mee doen. En verder scharen we onder de 'B' ook het materiaal bouclé (bekend van de Chanel jasjes) dat weer helemaal in de mode is.
C van Curves (wie gelooft het?)
En wéér roepen de trendwatchers dat 'curvy' modellen nu toch echt in de mode moeten komen. Volgens ons is het meer een kwestie van 'whishful thinking'. De mannequins op de catwalk van de afgelopen jaren waren, ondanks alles wat er al om te doen was, nog steeds broodmager. Het zal ons verbazen als de modeontwerpers dit jaar het roer omgooien. Maar wie weet... we houden de moed erin.
D van Dierenprintpatchwork en Doorzichtig
Een opvallende nieuwigheid voor 2013 zijn de - wat we willen noemen - 'dierenprint-patchworks'. Patchwork waarin luipaard-, tijger- en slangenprints worden gecombineerd met bloemenprints, grafische prints of effen stoffen. We zagen deze trend onder meer bij Kenzo en Max Mara. D is ook van doorzichtige stoffen en doorzichtige details. De ontwerpers blijven met transparanties spelen.

E van Etnisch
De mode voor zomer 2013 is ook een beetje etnisch, maar niet teveel. In deze look zien we de luipaard- en tijgerprints die we al noemden terug. En verder ook de warme kleuren van de woestijn.

F van Fuchsia
Fuchsia mag dan niet in de toonaangevende modekleurenreports worden genoemd, het is wel een kleur die we op veel catwalks hebben gezien en wij verwachten deze kleur straks ook in de winkels en boetieks aan te treffen.

G van Grafische prints en Grafische vormen
Voor het winterseizoen zagen we al een ongelooflijke hoeveelheid grafische prints die zowel van top tot teen werden gedragen of op kunstige wijze met elkaar werden gemixt. Dit seizoen blijven we de grafische prints zien. Behalve de prints is ook de vormgeving van veel creaties dit seizoen bijzonder grafisch.

H van Hoge hakken
Hoe kunnen we ze wegdenken uit het modebeeld? De sleehak is echter op z'n retour. Hoge sandaaltjes met dunne hakjes zijn weer in de mode. Het wordt weer balanceren (en zere voeten).
I van Inventief en Innoverend
Het is niet gemakkelijk om elk seizoen weer met een nieuwe collectie en nieuwe looks en moods te komen. Maar de nieuwe lente- en zomermode mag zeker inventief en innoverend genoemd worden. De mood is vrouwelijk en geraffineerd, chic en niet 'overdone'. Het overdreven weelderige en soms pompeuze dat we deze winter zagen (studs en spikes overal en zulke opvallende vormgevingen - denk aan de schootjes - dat je op je vingers kon natellen dat die trends geen lang leven beschoren waren), is eraf.
J van Japans
Deze zomer geen kaftans en lange fladderende jaren '70 rokken maar inspirerende invloeden uit het verre Japan. De traditionele kimono is goed voor tal van variaties op het thema voor modehuizen als Etro, Prada en Haider Ackermann.
K van Kettingen, nog steeds: supergroot!
Ben jij ook zo dol op de megakettingen met fonkelende stenen die in winter 2012 2013 hun intrede in de mode deden. Wees maar gerust! Ze blijven van de partij. Stel je eens voor hoe mooi een ketting met smaragdgroene stenen en fonkelende strass-elementen op een zongekuste huid zal staan!
L van luchtige en Lichte materialen en Leer
Voor lente en zomer 2013 gaan we veel lichte en luchtige materialen als voile en chiffon zien. We gaan voor zwierige en vrouwelijke jurken en rokken. Een ander materiaal dat we meenemen van de afgelopen seizoenen is leer. Topjes en rokjes in leer, maar ook creaties met leren details zoals items met een leren boordje of een paar leren stukken die hier en daar ingezet zijn.

M van metallics (ook in zoete kleuren)
De M is (onder meer) van metallics. We zullen niemand hoeven zeggen dat goud en zilver de afgelopen seizoen hoogtij hebben gevierd. Ook deze zomer doen deze edelmetalen weer mee. Een nieuwigheid voor lente en zomer 2013 zijn de metallics in lieve kleurtjes als turkoois, roze, fuchsia en geel (je krijgt dan het effect van de bonbonwikkels van weleer). Burberry koos dit effect zelfs voor de heren.
N van NO studs en spikes
Laat de letter 'N' nu eens van 'No' zijn. Winter 2012 2013 stond in het teken van studs en spikes. Dat zal niemand ontgaan zijn. Zoals te verwachten was, was een heftige trend als deze slechts van korte duur. Hier en daar zullen we nog misschien nog wat verdwaalde studs tegenkomen, maar de trend zal naar onze mening snel wegebben.
O van oranje (nectarine)
O is van oranje, een kleur die we dit seizoen weer volop gaan zien. Anders dan de afgelopen seizoen doen we minder aan 'color blocking', dat wil zeggen het combineren van grote vlakken effen in felle kleuren. Het 'schreeuwerige' is er een beetje, zou je kunnen zeggen.

P van pailletten en pastels
Dat we gaan minderen met studs en spikes wil niet zeggen dat de jurken, rokken en topjes voor lente en zomer 2013 in het geheel geen versiersels meer vertonen. Pailletten zijn meer dan ooit in de mode. Gekleurde pailletten vertonen geraffineerde patronen. Pailletten zijn het helemaal. Pastels doen ook weer mee. Zoals dat gewoonlijk het geval is, verwachten we de pastels vooral in het voorjaar om verder richting de zomer op fellere kleuren over te stappen.

Q mag ik deze letter overslaan?

R van Roesjes of beter mega-roezen! En van Raf Simons
De R is dit seizoen absoluut van roesjes, of liever, van 'mega-roezen'! Bij modehuizen als Gucci, Chloé en Givenchy kon het niet op. Beeldige en slank afkledende avondjurken waren afgewerkt met schitterende roeskragen in dezelfde kleur en materiaal. Uiterst chic en vrouwelijk. Onder de R willen we ook de Belgische modeontwerper Raf Simons plaatsen die dit seizoen voor het eerst de collectie van Christian Dior (voorheen in handen van John Galliano die, zoals bekend, een nogal ongelukkige exit maakte) ontwierp.
S van smoking, sorbetkleuren, strepen, shorts, sixties
Ook de 'S' is een geliefde letter in dit modealfabet. Allereerst is daar de 'S' van smoking. Smokings voor haar zijn weer helemaal terug in de mode. Superchic en soms ook onverwacht sexy (zoals de combinatie van een smokingjasje met een uiterst dunne kanten minirok). 'S' ook van sorbetkleuren die het midden houden tussen pastels en de neonkleuren van de afgelopen seizoenen. Een verfrissende trend! De 'S' staat verder voor shorts en suits en last but not least voor 'Sixties'. De jaren '60 doen hun invloeden weer gelden, niet alleen in de mode maar ze komen ook terug in de kapsels en make-up.
T van Theatraal wit
De 'T' staat voor theatraal wit. Dat wit voor de zomer een (niet-kleur) bij uitstek is, is niets bijzonder. Maar voor lente en zomer 2013 hebben de ontwerpers er iets extra's aan toegevoegd door uit het wit extra theatrale en opvallende creaties te maken. Wit wordt bovendien vaak laag over laag gedragen, waarbij doorzichtige details een extra dimensie toevoegen.
U van uitgesneden, opengewerkt
'U' is van uitgesneden. Laag uitgesneden decolletés sieren avondjurken. Maar we zien ook veel uitgesneden materialen zoals opengewerkt leer en creaties met onverwachte uitsnijdingen.
V van Volume
Volume is ook een sleutelwoord voor de komende mode. Het afgelopen seizoen zagen we al grote volumes zoals oversize-blazers en truien. Ook dit seizoen zijn de volumes ruim, maar tegelijkertijd geraffineerd en heel 'design'.
W van Waterkleuren
W van waterkleuren: subtiele blauw- en groentinten die doen denken aan de magische onderwaterwereld in warme werelddelen. Schitterende kleuren die iedere vrouw goed staan. Koel en fris in de zomer en mooi bij een gebronsde of juist ook heel bleke huid.
X van XXL volumes
Onder de 'V' noemden we al de oversize volumes die voorjaar en zomer 2012 2013 een belangrijke rol spelen. De 'X' is echter voor 'XXL' want sommige volumes zijn ronduit mega! Een voorbeeld: lange jurken reiken niet alleen tot de grond maar hebben ook nog eens het volume van een tent! Heel bijzonder!
Y van You!
De 'Y' is van 'You' want jij bent altijd nog degene die je eigen mode dicteert. Kies uit de trends die dingen die jou aanspreken en jou goed staan. Laat je niet meeslepen door het massa-aanbod in de winkels. Wees kritisch en ontwikkel je eigen stijl.
Z van Zwart/Wit
De 'Z' is van zwart/wit, een combinatie die eigenlijk nooit in de mode heeft ontbroken maar ook een trend die deze zomer weer volop oplaait. Heel populair zijn zwart-witte streepmotieven (zoals je ze voor een zonnescherm of badhanddoek zou zien), maar daarnaast gaan we ook grafische prints en gestileerde bloemen in zwart en wit zien. Bij Louis Vuitton zagen we heel uitgesproken zwart-wit designs. Bij Haider Ackermann zagen we meer subtiele polkadots (witte balletjes op zwart) die dit seizoen ook weer helemaal meedoen. Overigens het spel van 'zwart/wit' het komende seizoen soms zo extreem dat je niet raar moet staan opkijken als je in de kledingrekken blouses ziet die links geheel in het wit en rechts geheel in het zwart zijn uitgevoerd. Misschien een beetje al teveel van het goede?

Hopelijk kunnen jullie nu goed verzinnen hoe je kast er uit gaat zien deze periode! Ik in ieder geval wel =). Mijn bron is: trendystyle.


 


 

 
 
 

1 opmerking:

Anoniem zei

leuk artikel!