Pagina's

donderdag 6 maart 2014

TIP: 12 TRUCS OM EEN BETERE NACHTRUST TE KRIJGEN

Kun jij af en toe ook niet in slaap komen, zie jij de uren langzaam voorbij tikken, tel jij schaapjes en herken jij de volgende gedachtegang: ‘Als ik nu slaap heb ik nog 5 uur slaap, als ik nu in slaap val nog 4 uur’? Dan zijn deze tips voor jou! 

Betere nachtrust




1. Zorg voor een goed bed, niets zo belangrijk als een matras en kussens waar je lekker op ligt.
2. Ben je gestrest? Schrijf dan voordat je gaat slapen alles van je af. Als het op papier staat, is de kans groot dat de stress minder in je hoofd rond blijft spoken.
3. Ontspan! Vermijd beeldschermen zeker een uur voordat je gaat slapen: zet de tv uit, laat je telefoon voor wat het is en sluit je computer.
4. Koffie, thee, cola of energiedrankjes? Nope, bewaar die voor de ochtend maar dat had je waarschijnlijk zelf al bedacht.
5. Seks of masturberen is wel een goed idee, grote kans dat je erna als een blok in slaap valt.
6. Een oude truc uit grootmoeders tijd, drink een glas warme melk.
7. Sport! Maar, niet te laat want je lichaam heeft tijd nodig om af te koelen.
8. Kun je écht écht niet slapen, ga dan iets anders doen en stap uit je bed. De slaap komt vanzelf wel, maar woelen gaat je niet helpen.
9. Zorg voor een donkere en koele slaapkamer. Heb je last van omgevingsgeluid of iemand die snurkt? Doe dan oordopjes in je oren.
10. Sigaretten en alcohol zijn sowieso niet heel gezond, maar ook voor je nachtrust is het niet echt bevorderlijk. Waarschijnlijk val je eerder in slaap na een glas alcohol, maar je slaapt sneller onrustig.
11. Ga niet slapen met een hongergevoel, maar ook met een volle maag het bed instappen is geen goed plan.
12. Geloof niet in schaapjes tellen. Dit werkt niet, het geluid van een waterval of stromende rivier is beter!
Sweet dreams!

Geen opmerkingen: