Pagina's

donderdag 18 april 2013

DIY: Céline Shirt

Ik heb ze gemist, die DIY! Zag ze de laatste tijd niet echt veel meer, dus ik dacht laat ik er nog maar eens een posten. Dus, als je je verveelt of zin hebt om wat leuks te gaan doen, moet je vooral mee lezen! Verschillende celebrities werden er al mee gespot en in “blogland” is het een fenomeen: de “Céline shirt” van het Frans modehuis Céline. Een simpel wit T-shirt met “Céline Paris” op. Simpel en ideaal om te combineren met een blazer, stoere jeans en een statement necklace. Kostprijs? Ongeveer 200 euro, whattt?! Damn :(… maar er is een oplossing: DIY!

 

Je hebt maar een paar dingen nodig!
  • Schaar
  • Strijkijzer
  • Keukendoek
  • Printer
  • T-shirt transferpapier (vind je bij de Hema)
Let's start!
Je kan op het internet zelf een logo van de Céline shirt zoeken. Deze moet je wel spiegelen op de computer voor je het afdrukt op transferpapier, want anders zal het omgekeerd op je t-shirt komen te staan.

Maar om het gemakkelijk te maken: de gespiegelde versie van het logo kant en klaar. Je hoeft het alleen nog maar op gewenste grootte afdrukken.



Leg het transferpapier zo in je printer dat er geprint wordt op de witte kant. Knip het logo uit, maar let erop dat je niet helemaal tot tegen de letters knipt. Laat een spatie van ongeveer 2mm tussen de letters en waar je knipt.

     Het logo dat nu uitgeknipt hebt, leg je met de bedrukte kant naar beneden op de gewenste plaats van je witte shirt. Leg hier een keukendoekje over en strijken maar! Doe dit ongeveer 60 seconden met draaiende bewegingen. Strijk de randen goed om zeker te zijn dat je logo niet achteraf zal loskomen.

 
 Haal je keukendoek eraf en laat enkele minuten afkoelen. Verwijder hierna voorzichtig het transferpapier (spannend!)… en aanschouw je resultaat!



Zoals je ziet, is het snel, goedkoop en zeer fashionable.
Gaan jullie deze DIY uitproberen?

Inspirated by: Luana