Pagina's

woensdag 17 april 2013

Handige Make-up Tips!

Omdat ik de vorige keer erg leuke reacties kreeg op mijn beauty tips, ga ik het nu nog eens op een rijtje zetten voor jullie! Ik vind deze posts toch wel het leukst om te maken, omdat ik er stiekem zelf ook heel veel van leer ;D. I looooove beauty tips namelijk, ze zijn zo handig! Dus hier wat beauty tips op een rijtje en ik hoop dat jullie er wat aan hebben! :)

 

 
Verwijder elke avond je make-up Ook al ben je moe, verwijder toch altijd je make-up, als je dit niet doet, dan verstoppen je porieen, en krijg je geirriteerde ogen. Verwijder eerst je oogmake-up en daarna de make-up van de rest van je gezicht. Let er op dat je verschillende removers nodig hebt om je normale- of waterproof mascara te verwijderen. Langhoudende lipstick,kun je het beste verwijderen met een waterproof make-up remover.
 
 
Kwasten schoonmaken Maak je make-up kwasten regelmatig schoon, gebruik je ze elke dag zonder schoon te maken, dan lopen de bacterien op, en breng je ze weer aan op je gezicht. Was daarom je kwasten het liefst met dreft en olijfolie. Dreft zorgt ervoor dat alle bacterien worden verwijderd, en olijfolie zorgt ervoor dat je haren mooi zacht blijven. Knijp ze uit in een handdoek en droog ze onderste boven. Zo voorkom je dat de water naar beneden loopt en de lijm los gaat. Laat ze een dagje drogen.




Leen je make-up of kwasten niet uit
Samen delen is goed, maar niet als het om je make-up kwasten gaat! Leen je kwasten bij voorkeur niet aan anderen uit, want daarmee krijg je hun huidvetten op je huid. Als iemand toch je kwasten leent, was ze dan goed uit voordat je ze zelf weer gebruikt. Gebruik ook nooit make-up van iemand anders, als je bv mascara van iemand anders gebruikt, bestaat er een grote kans dat je binnenkort met een geirriteerde of onstoken oog rondloopt.


Concealer aanbrengen
Dep licht op elk puistje of vlekje en herhaal dit indien nodig, om een betere dekking op te bouwen.


Kies voor een geel getinte concealer
Die helpt de rode of paarse kleur van onzuiverheden in het gezicht te camoufleren en de huidtint mooi egaal te maken.
 
 
Roodheid
Roodheid ontstaat wanneer de kleine haarvaatjes in je gezicht ontstoken raken door verschillende factoren, zoals overmatige blootstelling aan de zon, buitensporige alcohol- of cafeïneconsumptie, en roken. Om de roodheid te camoufleren, gebruik je een concealer die speciaal daarvoor bedoeld is, zoals een groene Cover Stick Redness Corrector, en breng je vervolgens een foundation aan die past bij je huidtype.

Vette huid
Je kunt je huid heel goed minder vet maken, door te reinigen met lauw water en zeep en / of een milde huid cleanser — beide zijn perfecte vetoplossers. Voeg een wekelijks klei- of moddermasker toe aan je huidverzorging, om vet tijdelijk te absorberen. Kies make-up die speciaal ontwikkeld is voor de vette huid; Cosmetica op waterbasis die glimmen tegengaat, is zo gemaakt dat het huidvet absorbeert en camoufleert, waardoor de huid er niet zo vet uitziet. Voor dat extra om er zeker van te zijn dat je huid niet meer gaat glimmen, kun je een poeder aanbrengen over je foundation, vooral bij de T-zone, daar glimt het altijd het meest.


Eyeliner aanbrengen
Zet korte, hele lichte streepjes als je oogpotlood gebruikt, zo krijg je namelijk het meest strakke resultaat zonder vegen.
Zo krijg je namelijk het meest strakke resultaat zonder vegen. Als je je eyeliner een staartje wilt geven, trek dan via je ooghoek een streepje naar boven, en vul dit mooi op, zo krijg je prachtige ' cat eyes'.

Mascara
Pomp niet met je mascara borsteltje op en neer in het buisje, want daardoor droogt hij sneller uit. Steek het borsteltje gewoon in de buis van de mascara en draai hem rustig rond, voor een gelijkmatige verdeling van de mascara. Is je mascara tog droog geworden. Leg hem dan in een glas gevuld met gekookt water. Dit helpt om je mascara weer mooi aan te kunnen brengen zonder klonten. Breng je mascara aan in zigzaggende bewegingen, kijk naar beneden als je je mascara aanbrengt, zo krijg je ze beter omhoog. Gebruik van te voren ook een wimperkrultang, maak je wimperkrultang van te voren warm ( bv met je fohn) Hierdoor blijft die beter in de krul zitten. Wil je een mooie dramatische oogopslag? Dan raad ik je waterproof mascara aan, bij mij lijken me wimpers altijd 2 keer zo langer, dan als ik mascara gebruik die geen waterproof is.



Zorg voor een basis onder je oogschaduw
Gebruik bv een primer of foundation, dit maakt het oppervlak van de huid glad en zorgt dat de oogschaduw langer blijft zitten. Als je felle kleuren wilt gebruiken voor je oog make-up, kies dan voor een witte eyeliner gel, dit zorgt ervoor dat de kleuren meer opvallen en beter naar voren komen.



Zachte lippen
Scrub je lippen wekelijks met bv een babytandenborsteltje. Je zult zien dat je lippen daardoor een gladder en gezonder oppervlak krijgen. Wat ik ook wel is als ik net uit de douche kom, wrijf ik met een wat ruwe handdoek over me lippen en zijn me lippen ook zijde zacht en alle losse velletjes verdwenen. Ga ook nooit de deur uit zonder gloss of lippenbalsem. Dit houd je lippen gehydrateerd en zacht.



Vermoeide ogen
Maak vermoeide ogen wakker door de oogcontour gedurende de dag te wassen met koud water. Je kunt ook de Garnier Nutritionist oogroller gebruiken om wallen en donkere kringen te verminderen. Concealer onder het oog kan helpen om een donkere kringen te verbergen. Gebruik een gele concealer stick om donkere kringen volledig te camoufleren. Gebruik dan eerste de gele concealer, en dan een concealer die bij je huids kleur past.

Als je een huid hebt met veel donkere vlekjes en pigmentvlekken, gebruik dan een volledig dekkende concealer. Gebruik vervolgens een foundation in een tint lichter dan je huid, maar wel donkerder dan de gecamoufleerde vlekken.
 
Foundation aanbrengen

Sommige vrouwen hebben een lichtere huid in het midden van het gezicht en een donkerdere huid aan de buitenkant van het gezicht en richting de nek. Om de teint te egaliseren, heb je twee foundations nodig: een lichtere foundation die past bij het lichtere deel van je gezicht en een donkerdere foundation die past bij het donkerdere deel van je gezicht. Meng de twee foundations, en breng het mengsel vervolgens aan over het gehele gezicht totdat je een gelijkmatige teint hebt verkregen.



 
Afbreekgevaar
 en gespleten punten
Je haar kan echt bevriezen en daardoor makkelijk afbreken. Ga daarom nooit met nat haar de vrieskou in.
 Als je last van gespleten punten hebt, hoef je niet persee gelijk langs de kapper te gaan, maar knip je ze zelf af, dan bespaard je ook wat in je portemonnee. Draai je haar in strengentjes, en wat er uitsteekt is droog en dood. Gespleten punten afknippen is wel een karweitje, wat ik doe is, ik zoek ze op in mijn haar en knip ze er gelijk af, voordat ze verder splijten.


Droge lippen
Droge lippen zijn in de wintermaanden bijna onvermijdelijk. Dit komt doordat de huid van je lippen ultra dun is en zelf geen talgkliertjes heef. Stop een lippenbalsem in je tas, zo ben je altijd en overal voorbereid op droge lippen.

Pluishaar
Heb je in de winter extra last van pluishaar? Dit komt doordat je haar door de kou opdroogd. Gebruik na het wassen daarom altijd een conditioner om je lokken mooi zacht te kouden.
 
But always remember;
''Beauty gets the attention, personality gets the heart.''