Pagina's

woensdag 10 juli 2013

TIPS: Zo breng je bruiningscrème aan zonder vlekken

Nu het lekker weer is, gaan we natuurlijk het liefst de straat op in een zwierig jurkje of een zomerse short. Onze bodies zijn alleen een hele tijd verstopt geweest onder een dikke laag kleding en hebben daarom dus weinig zonlicht gezien.
Om niet iedereen te verblinden met je spierwitte lichaam, kun je een bruiningscrème aanbrengen. Maar hoe doe je dit zonder vlekken te creëren en het natuurlijk te laten ogen? Hieronder lees je wat tips!





Tip vooraf! Probeer eerst een kleine dosis op een klein oppervlak van je huid. Sommige mensen kunnen namelijk een allergische reactie krijgen van de self tan. Ook is het goed om je benen geruime tijd (minimaal 12 uur) van tevoren te ontharen, zodat je skin weer helemaal tot rust is gekomen. Scrub direct je huid; dan heb je een longer lasting effect.

Bodylotion op droge plekken
Voor je in de weer gaat met de bruine lotion, is het verstandig om je droge huid aan te pakken met hydraterende crème. Zo voorkom je schilfertjes en lelijke plekken. Plekken die van tevoren wel wat hydratatie kunnen gebruiken, zijn bijvoorbeeld je ellebogen en knieën.

Mix de bronzer met bodylotionHet is lastig om de perfecte kleur te vinden die bij jouw huid past en je wilt er natuurlijk niet uitzien als een wortel. Je kunt de self tan mengen met wat bodylotion tot het de gewenste kleur heeft.

Vermijd strakke kleding
Wanneer je net je huid hebt ingesmeerd met de bruining, kun je beter wat lossere kleding dragen. De crème heeft nog even tijd nodig om in te trekken en strakke kleding zal er juist voor zorgen dat het weer eraf gaat.

Deppen!Ga met een droge, zachte handdoek over je ingesmeerde lichaam heen. Niet te hard wrijven, maar dep het liefst met de handdoek. Zo haal je de overtollige crème van je huid, maar creëer je geen gekke vlekken.

Scrub het eraf
Om de kleur er weer geleidelijk af te krijgen, gebruik je een body scrub. Dit zorgt ervoor dat de dode huidcellen er makkelijk af gaan.
Het is in ieder geval heel belangrijk dat je je goed voorbereid; hierbij hoort dus het vooraf scrubben, het scheren geruime tijd van tevoren en de perfecte kleur samenstellen voor jouw huid. Daarbij moet je goed opletten dat je geen plekje overslaat of vergeet. Houd het dus goed in de gaten en kijk goed in de spiegel. Good luck!
Bij de onderstaande celeb is er in ieder geval geen vlekje te bekennen; zeer geslaagd dus!

Alessandra Ambrosio


1 opmerking:

Noor zei

Lijken mij heel handige tips!

Ik ben nog niet zo lang met mijn blog begonnen. Het zou heel erg fijn zijn als je me zou volgen!

xx beautyisabeastt.blogspot.be