Pagina's

dinsdag 9 september 2014

Tips voor een bleke huid

Niets is vervelender dan een o zo witte huid, die je doet lijken op een lijk. Ik heb er last van, vooral in de winter natuurlijk maar het begint nu al op te komen. En nu denk je, zonnebanken? Maar daar heb ik ook niet echt zin in. Op zoek dus naar goede tips tegen een bleke huid! Hoe je er van af moet komen? Nee! Hoe je er mee om moet gaan, want een bleke huid kan juist erg mooi zijn. Benieuwd? Lees mee! 





1. Koop de juiste kleur foundation, poeder of concealer. Klinkt makkelijk, dat is het vaak echt niet! Velen zijn toch nog te donker. Je kunt het natuurlijk wat duurder gaan zoeken, maar dat zou ik er ook niet voor over hebben. Wat je wel kunt doen is een witte foundation kopen (op internet), deze meng je met een wat donkerdere foundation en zo maak je je eigen kleur, die precies aansluit op de kleur van je huid! Je bent dan ook wel zo'n 20,- kwijt, maar hier gebruik je weinig van. Zelf ben ik zeer tevreden met de foundations van Max Factor, hier betaal je dan ook wel weer ietsje meer voor maar deze hebben zeer lichte foundations. 
2. Gebruik transparante poeder. Getinte poeder zal altijd wat te donker zijn en brengt vaak een gek, en vooral nep kleurtje mee op je huid. Dat wil je dus niet! Heel veel merken hebben transparante poeders. Deze zie je niet zitten op je huid, maar matteert de huid wel. Een voorbeeld is de transparante poeder van essence, lekker goedkoop! 
3. Met blush en poeders moet je oppassen. Ga voor lichtere tinten die niet te veel afwijken van je eigen huidskleur. 
4. Qua oog en lip make up kan vrijwel alles! Een mooie opvallende kleur lippenstift zal er juist goed uitspringen, maar ook een wat meer nude kleur zal zeer mooi staan! Het is maar net wat je zelf graag draagt. 

Alles kan en alles mag, het is ook gewoon een beetje uitproberen! Blijf niet teveel in je comfort zone en probeer eens wat anders uit! Alleen dan kan je zien of het je staat en of je het mooi vindt. En als je het niet mooi vindt, dan haal je het er gewoon weer af. Het is maar make-up!


Geen opmerkingen: