Pagina's

woensdag 26 februari 2014

Delicious Smoothie Recipes

Jullie weten onderhand al wel dat ik ben begonnen met wat gezonder te eten, en daar horen natuurlijk ook die overheerlijke smoothies bij. Ik ben gek op fruit, en eet het eigenlijk nog liever als snacks of andere ongezonde dingen. Vooral aardbeien, frambozen en peren kan ik niet weerstaan. Mijn moeder kwam laatst thuis met een verassing, een smoothie apparaat! Ik blij, want die had ik nou net nodig. Natuurlijk meteen begonnen met smoothies maken. Vandaag deel ik met jullie recepten die ik al heb geprobeerd, en die natuurlijk niet te weerstaan zijn. Lezen jullie mee? 






1. De banaan-smoothie 

Dit is zoals de naam, gewoon banaan met yoghurt. Maar dit kan je ook doen met sinaasappelsap, is ook erg lekker! De yoghurt is namelijk wat minder gezond. 

2. De banaan-kiwi smoothie 

Banaan, kiwi, yoghurt/sinaasappelsap. Heerlijk! Helaas vindt ik het met kiwi altijd jammer dat er van die pitjes overblijven, dat irriteert mij nogal als ik het doorslik. 

3. Framboos smoothie 

Framboos en yoghurt, hierbij zou ik geen sinaasappelsap doen. 

En je hebt natuurlijk veel meer van dit soort standaard smoothies, die je zelf ook wel kunt verzinnen. Maar er zijn ook recepten, waar je niet zo snel aan zou denken. En die heb ik ook gevonden! 

4. Explosieve Druif Smoothie 

2 koppen ontpitte blauwe druiven
1 kop groene ontpitte druiven
1/2 kop druivensap
2 theelepels limoensap
1 theelepel geraspte gember
3 ijsblokjes

5. Yoghurt Smoothie

1 kiwi
1 banaan
4a5 aardbeien (kan ook bevroren)
1 eetlepel kokossnippers (Conimex) 
Griekse yoghurt
scheutje jus d'orange









6. Het groene monster

Een groene appel
Een kopje spinazie
sinasappel sap van twee sinsasappels 
5 ijs klontjes
Een kopje water


Smoothies maken is niet moeilijk, maar met volgende tips, truukjes en ideeën in het achterhoofd wordt het nog gemakkelijker.

Gebruik bevroren fruit

Het staat niet vermeld op alle recepten, maar als je op voorhand je fruit ingevroren hebt, zal je smoothie dikker en kouder blijven aanvoelen. Grote stukken fruit zoals banaan of meloen kan je beter in stukken snijden voor je ze in de vriezer plaatst, zo kan je ze gemakkelijker bewerken achteraf. Eens het fruit bevroren is kan je het allemaal samen in een vrieszak steken.

Om je smoothie zo gezond mogelijk te houden

Er zijn veel mogelijkheden om het vetgehalte van je smoothie binnen de perken te houden. Zo kan je bijvoorbeeld sojamelk gebruiken ipv gewone melk, yoghurtijs gebruiken ipv roomijs en je kan voedingssupplementen toevoegen zoals tarwekiemen of eiwitpoeder.

Niet dik genoeg ?

Als je smoothie niet dik genoeg is, kan je best nog enkele ijsblokjes aan het recept toevoegen. (eventueel kan je experimenteren met ijsblokjes die al een smaakje hebben)

Maak je smoothies op voorhand

Aangezien het drankje populair is bij drukke zakenmensen, die niet altijd de tijd hebben om rustig te eten, is het enorm handig dat je het op voorhand kan klaarmaken. Je kan je smoothie net zoals de ingrediënten invriezen. Pas wel op dat je smoothie ruimte nodig zal hebben omdat de kans groot is dat de volume toeneemt bij het invriezen.

Verzorg je blender

- Plaats liefst eerst de vloeistoffen in de blender zodat hij niet blokkeert als je grote stukken fruit mixt.
- Reinig hem na elk gebruik.
- Voeg je ingrediënten een per een toe, maak gebruik van je blender na elke toevoeging.

Mijn smoothie heeft een andere kleur nadat hij enkele uren in de ijskast heeft gestaan

Smoothies zijn op hun best wanneer ze vers worden opgediend. Als je ze toch op voorhand moet maken, zal je zien dat sommige smoothies na 20 minuutjes al beginnen te schiften. Als dat gebeurt roert u even in de smoothie of plaatst u hem terug in de blender (1 minuut) zodat hij zijn smeuïge, gladde structuur weer terugkrijgt.


Al genoeg ideeën opgedaan om zelf smoothies te gaan maken? En wat voor smoothie vinden jullie het lekkerste? 


Geen opmerkingen: